martes, julio 24, 2007

Personatge públic


Déu ni do la polèmica que s'ha generat amb la portada de l'últim número de la revista satírica "El jueves" (que irònicament surt els dimecres). Divendres al migdia, per ordre del jutge Del Olmo es va decidir segrestar tots els exemplars de la citada revista considerant que incorrien en delicte d'injúries a la Casa Reial, i en particular als Prínceps d'Astúries que sortien en actitud més que carinyosa.

La Constitució espanyola, vigent des de 1978, inclou una sèrie d'articles referents a la Casa Reial i les prohibicions que giren al seu voltant a l'hora de referir-s'hi. Però, com tot a la vida és "subjectiu". Perquè en alguns casos els acudits són considerats injuriosos i en d'altres en fem bandera per demostrar que som un democràcia madura?

A més, si ens fixem en la vinyeta de l'acudit és real "como la vida misma" i ho podrien dir qualsevol parella que exerceixin l'acte reproductiu.

Divendres a la tarda les tertúlies radiofòniques anaven plenes d'aquest tema. Alguns savis comentaven que el Rei és seguidor de la revista i que s'havia fet dibuixar expressament una caricatura i dubto que el príncep, que diuen que també és de la broma, hagi aixecat la veu en contra d'aquesta portada.

Aleshores ha sigut només decisió del jutge, ratificada posteriorment pel Fiscal de l'Estat, el que ha pres la decisió? Ha rebut alguna trucada de les altes esferes per por a la mofa vers la monarquia? Hauran sigut els d'"Aquí hay tomate" que ja van tractar el tema dijous a la tarda?

Tot i la portada, els rumors que envolten a la monarquia i als personatges públics són nombrosos i sovint poc contrastats. Molta gent diu que els ha vist allà, fent allo o fent lo altre, que si té un fill allà, que si el Príncep desfassava quan feia la mili a San Javier, i també sobre la reina i els seus viatges a la Índia per veure un amic "metge".

Quan ets un personatge públic, com el cas dels membres de la casa reial, passen aquestes coses (per enveja, per simple mofa, antimonàrquics, periodistes del cor sense escrupols), però en el cas de la portada trobo que se n'ha fet un gra massa. Què serà el següent? Segrestaran la publicació si un dia els denuncio jo perquè considero que m'han ofès?

Com deia una cançó: "lo dudo, lo dudo, lo dudo".

5 comentarios:

Blogger Miguel Angel ha dicho...

Creo que en este caso deberias ser un poquito mas objetivo y enterarte mas de la noticia. Cargas contra la corona (lo mas facil) y no dices nada sobre la fiscalia que fue la que pidio al juez el secuestro de la edicion. Tal ver porque la fiscalia depende directamente del Fiscal General de Estado que a su ver recibe ordenes del gobierno. Y claro ya empezaria a sonar mal sobre todo porque no fue otra entidad RTVE la que ejercio el derecho de censura contra la entrevista de Jose Maria Garcia. Ay si gobernara el pp seguro que ay si te acordarias del gobierno y no quiero ni imaginar lo que de el dirias pero claro eso seria otro cantar

3:55 p. m.  
Blogger alex ha dicho...

A 31/07/2007 20:13, de la portada del jueves solo aparece la cabecera. Lo has recortado tu?creo recordar que la vi íntegra en mi última visita, hay una mano negra en blogspot?

Salutacions.

6:16 p. m.  
Blogger Cisco ha dicho...

eii Alex, la verdad es que no hay ninguna mano negra!! estuve dudando de poner la portada integra pero al final me decidí a recortarla por precaución a los derechos de autor y todo eso!

si le podemos llamar algo seria autocensura!

salutacions!

10:44 a. m.  
Blogger Cisco ha dicho...

eii Alex, la verdad es que no hay ninguna mano negra!! estuve dudando de poner la portada integra pero al final me decidí a recortarla por precaución a los derechos de autor y todo eso!

si le podemos llamar algo seria autocensura!

salutacions!

10:44 a. m.  
Blogger alex ha dicho...

Creo que te pasas de prudente, pero mejor eso que lo contrario, aunque hay quien no se corta un pelo..., y aun no sale en las noticias. Respecto al post de angelus- seguro que es abogado y la cago, pero en fin...- si el fiscal general del estado no es independiente, donde queda aquello de la separacion de poderes?

salutacions!

4:38 p. m.  

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio