miércoles, julio 04, 2007

Marchando un menú d'estiu

Tot i que avui no acompanya la meteorologia, ens trobem ja en ple estiu, i com a tal, el menú gastronòmic de les cases varia i s'adapta al calor i a nous horaris.

Els afortunats que tenen terrassa a casa seva aprofiten per sopar a la fresca. Si tens gesta i un jardinet estàs a la glòria.

Durant aquest període cal evitar de qualsevol manera els menjars de forn i les sopes o "cocidos". Si ja suem al carrer imagina't davant d'un plat de sopa calenta, terrible.

A l'estiu afloren els gazpachos, sucs de tomàquet, verdures, amanides fredes, entre d'altres àpats. En general, la gent sopa més tard i més light.

Són molts que aprofiten aquests mesos i les jornades intensives, els que la tenim, per allargar el dia. Fas migdiada i a la tarda/vespre t'apropes a les terrasses o a la platja a prendre la birreta, el cocktail i, si és festiu, unes tapetes.

L'única pega que li veig és que el menú d'estiu és menys variat ja que en fred es poden fer menys plats, i durant la setmana repeteixes sovint el gazpacho, roast-beef, truita de patata freda o torrades amb embotit. No us passa a vosaltres??

M'aconselleu alguns plats perquè aconseguim variar?

5 comentarios:

Blogger Enric Tomàs ha dicho...

Arròs a la cubana, molt recomanable.

Parles de plats i horaris, però no tens en compte que durant l'estiu molt gent segueix treballant, així que aquests horaris són de difícil aplicació.

4:22 p. m.  
Blogger Cisco ha dicho...

Bon dia Henry, tens tota la raó i més en el teu cas que fas aquests horaris tan... no se com dir-ho!!

6:36 a. m.  
Anonymous Anónimo ha dicho...

Perdona que et digui pero a mi a l'estiu també em ve de gust un " cocido " ben calent. Es cert, que els menus varien i tendim a preferir els gazpatxos o les amanides... pero si em donen a escollir ... sempre em quedo amb els plats calents i calòrics.

12:40 p. m.  
Blogger alex ha dicho...

perdo pel off-toppic
potser t'interesa la seguent URL:

salutacions

12:09 p. m.  
Anonymous Anónimo ha dicho...

No se pq t'encaparres a parlar de menjar quan lo teu dsd sempre ha estat la beguda sana, ja saps, el cubata, la calimotxo, la sangria...

7:21 p. m.  

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio