lunes, septiembre 17, 2007

Filantropia

No n'hi ha com ser ric i poder gastar la teva fortuna com et vingui en gana sense pensar que al mes següent t'hauràs d'estrènyer el cinturó.

Aquest matí m'he llevat amb l'última inversió del magnat Richard Branson, el multimilionari propietari de Virgin, que aportarà 145.000 euros per ajudar a la defensa legal dels pares de Madeleine McCann, inculpats en el cas de la desaparició de la seva filla.

Anteriorment, Branson ja havia fet una donació de 1,5 milions d'euros per les feines de recerca de la nena desapareguda.

Molt convençut deu estar de la innocència dels progenitors perquè sinó pot girar-se en contra seva i estar finançant als culpables d'aquesta trama. Si es confirmés aquesta última hipòtesi, la premsa carregaria contra ella amb duresa.

Tot just escoltar la noticia he recordat que Branson ja ha ideat des de fa un parell d'anys la companyia aèria Virgin Galactic dedicada als vols turístics espacials. El primer vol, a la paradisíaca Mart, estava previst pel 2006 i costava la irrisòria xifra de 115 mil lliures esterlines ( lo que porto a la cartera dia si i dia també).

De moment, sinó m'he descomptat, estem al 2007 i arribar a Mart com qui va a Madrid està una mica lluny. És una estratègia de publicitat perquè parlin d'ell? No és més que una nova excentricitat com els seus viatges en globus aerostàtic?

Perquè la gent amb diners no pot portar una vida normal com el comú dels mortals? Que tinguin més luxes ho entenc, i jo també ho faria, però caure en excentricitats i "filantropies barates" ja em sembla més criticable. No serà que aconsegueixen desgravar impostos??

Esperem a veure com li va i que no li passi com amb les botigues Virgin Megastore que hi havia a Barcelona (molt mones i situades al rovell de l'ou de la ciutat), però que van tancar al cap de dos anys.

Conclusió: jo vull tenir calers però no ser tan freakie

1 comentarios:

Anonymous Anónimo ha dicho...

Sóc el periodista Nindundi. Em tinc que manifestar a través d'aquest blog ja que el meu no el llegeix ningú. Com em crec un bon periodista vull que em llegeixi la gent. Sàpigueu que jo tinc la veritat absoluta. Gràcies Francesc.

5:17 p. m.  

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio