domingo, noviembre 19, 2006



El carisma de Jordi Pujol

Divendres passat vaig anar a Manresa a cobrir un acte. Estava previt que hi assistis el Molt Honorable Jordi Pujol i que es quedés a dinar després del seu discurs. A causa de la formació del nou hemicicle al Parlament i de la mort de Joaquím Xicoy, expresident de la cambra catalana, la seva intervenció no va ser fins passades la una del migdía però va valer la pena.

Tot i, com ell mateix va dir, està retirat de la política de primera fila, encara parla com el president del seu país- Ho sent així i d'aquesta manera ho expressa. Pujol va començar el seu discurs disculpant-se pel títol de la seva ponència: " El funcionament d'un país", que ell mateix va admetre que era força presumptuós.

Jo no havía vist mai en Pujolet en persona, però és tal i com me l'imaginava. Quan van anunciar que entrava al Museu de la Tècnica de Manresa gairebé la majoria de les 400 persones que erem allà es van aixecar a aplaudir-lo. N'hi va haver un que quasi l'abraça. El Pujol se'l miraba com dient: Qué fas boig!

Va pujar a l'escenari improvisat amb un full i quatre notes. Va parlar durant una hora, posant exemples de la seva època al govern , i no va escamitar crítiques cap a l'acció del que va ser el seu executiu ni del tripartit. Un parell de vegades es va perdre i la gent va aplaudir. Com a bon polític que, encara, és domina la oratòria. Sap lo que la gent espera d'ell i els hi dona. La gent estava encantada, al principi jo també, però quan ja portava més d'una hora cascant i el que firma aquest blog estava a la capital del Bagès des de les vuit del matí, els assistens van començar a mirar el rellotge i comentar: Si que s'allarga l'avi, no?

No se sap com, Pujol va intuir aquest nerviosisme i va posar fil a l'agulla, sense deixar els seus exemples amb casos propers que ell havia viscut. Reconec que se'm va fer llarg però vaig quedar "fascinat" al veure el carisma que conserva aquest homenet, i dubto que sigui perquè els manresans siguin tots votants de CIU. T'agradaran més o menys les seves idees polítiques però Pujol sap de política lo que jo de dones, és a dir, un munt. Chapeau Honorable Pujol, l'esperem en properes reunions però amb intervencions més curtetes!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio